Συνταγές
Μαρμελάδα μπανάνα να την τρως με το δάχτυλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”
Υλικά
1 κιλό μπανάνες ,ώριμες (κομμένες σε ροδέλες)
800 γρμ ζάχαρη
50 γρμ χυμός λεμονιού η πορτοκαλιού
1 πρέζα κανέλα και μία βανίλια
100 γρμ ρούμι(αν δε θέλουμε αλκοόλ αντικαθιστούμε με επιπλέον χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού)
100 γρμ νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά
Εδώ αναλαμβάνει δράση το ραβδομπλέντερ το οποίο θα τις κάνει πουρέ και θα μας διευκολύνει αφάνταστα
Ελέγχουμε τη μαρμελάδα και άν έχει δέσει προσθέτουμε το ρούμι,αν θέλουμε,αλλιώς τον έξτρα χυμό τον βάζουμε στην αρχή,τη βανίλια και τη κανέλα και ανακατεύουμε
Αφήνουμε να πάρει ακόμα μια βράση και αφού κλείσουμε το μάτι και σταματήσει να κοχλάζει,γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στο ψωμί αλλά και σε κέικ ,τάρτες ,παγωτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”