Συνταγές
Μαρμελάδα βερίκοκο…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
2,5 κιλά ώριμα βερίκοκα χωρίς κουκούτσια
1800 γρ. Ζάχαρη
Χυμό από μισο λεμόνι ( αν δεν είναι πολύ ζουμερό θα βάλουμε 1 ολοκληρο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους… τα κόβουμε κομματάκια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μπλέντερ… αν δυσκολευτουμε προσθετουμε λίγο νεράκι…
Ρίχνουμε τον πολτό που έχουμε σε μια κατσαρόλα, την ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ωρα περίπου… ξαφριζουμε αν χρειαστεί…. Στο τελευταίο 10λεπτο θα ρίξουμε και τον χυμό λεμονιού…
Η μαρμελαδα μας είναι έτοιμη Όταν πάρουμε λίγη ποσότητα την βάλουμε σε ένα πιατάκι και γυρνωντας το πιατάκι θα πέφτει αργά σαν δάκρυ…
Εν τω μεταξύ αποστηρώνουμε τα βαζάκια μας βάζοντας τα στον φούρνο σε μια πετσέτα ανοιχτά μαζί με τα καπάκια τους στους 100° C για 20 λεπτά…
Μόλις ετοιμαστεί η μαρμελάδα μας παίρνουμε τα βαζάκια μας απευθείας από τον φούρνο όπως είναι ζεστά και Ρίχνουμε την καυτή μαρμελαδα μέχρι πανω… κλείνουμε τα καπάκια, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν… τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μέχρι να τα ανοίξουμε, μετά θέλουν ψυγείο….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”