Συνταγές
Καταπληκτικά κεράσματα με μαρμελάδα και μοναδική νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμ μαργαρινη
1 φλυτζανακι του καφε λαδι ελαφρυ
1 φλυτζανι αχνη
1 αυγο
3 κουταλιες σουπας γιαουρτι
1 πακετο μπεικιν
2 βανιλινες
450-500 γραμ αλευρι για ολες τις χρησεις.
Γεμιση
Ενα βαζακι μαρμελαδα της αρεσκειας μας αναμειγνυουμε
5-6 μπισκοτα (πτι μπερ εβαλα) αλεσμενα
Λιγη αχνη για το πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη βαζουμε τη μαργαρινη και το γιαουρτι κατευθειαν απ το ψυγειο το λαδι και τα υπολοιπα υλικα ….ζυμωνουμε …ανοιγουμε κατευθειαν φυλο αναμεσα σε δυο αντικολλητικα .
Κοβουμε με στρογυλο κουπατ αν εχουμε . Αλλιως κοβουμε μακροστενα κομματια φυλου βαζουμε μια γενναια κουταλια στην μιση πλευρα σκεπαζουμε με την αλλη χωρις να κλεινουμε….δεν τρεχει και δεν διαλυεται η γεμιση
βαζουμε σε ταψι που εχουμε στρωσει με αντικολλητικο χαρτι.
Ψηνουμε στον αερα στους 160 βαθμους για 45 λεπτα( ελεγχουμε παντα τον δικο μας φουρνο στο ψησιμο)
Οταν κρυωσουν αν θελουμε πασπαλιζουμε με αχνη
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο από τις ωραιότερες…..
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
1.650 βερίκοκα ( καθαρισμένα)
800 γρ.ζάχαρη
Χυμό από μισό ζουμερο λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα, κομμένα στη μέση,τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού,τα αφήνουμε για μια με δύο ώρες …
Βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά κάτω απ’το μισό, ανακατεύουμε που και που,ξαφριζουμε, περίπου σε 40′ λεπτά η μαρμελάδα είναι έτοιμο
Έχουμε έτοιμα αποστειρωμενα τα βάζα και τοποθετουμε τη μαρμελάδα…..
Αν τα βάζα δεν είναι αποστειρωμενα τοποθετουμε στο ψυγείο..
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.