Συνταγές
Σουτζουκάκια με πατατούλες μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα στο φούρνο….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σουτζουκάκια έβαλα ανάμεικτο κιμά, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο, λίγο μαϊντανό ,κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο ,σκόρδο , έτριψα λίγο ντοματουλα , ένα αυγό και λίγο ψωμάκι .
κοβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε κύβους και τα τσιγαριστά για λίγο ώσπου να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. .
Άδειασα ένα κουτάκι σάλτσα ντομάτας κάτω στο ταψί με 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας με νερό. Από πάνω έβαλα κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα και σκόρδο σε φέτες.
Στη συνέχεια έβαλα από πάνω τα σουτζουκάκια και με τα ενδιάμεσα έβαλα τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
βαζουμε αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και νεράκι τα σκέπαζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και άφησα για μισή ώρα στο φούρνο.
Μετά βγαζουμε το αλουμινόχαρτο και άφηνουμε να σιγοβράσει ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για μαριναρισμένο Κοντοσούβλι με μελωμένες πατατούλες στη λαδόκολα. Απολαύστε το… ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Υλικά
- 600 γρ. μοσχαρίσιo ώμο/σπάλα (ψαχνό)
- 600 γρ. χοιρινό ώμο/μπούτι (ψαχνό)
- 600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
- 1½ κιλό μικρές πατάτες baby ξεφλουδισμένες
- 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ή 2 κ.σ. ξερό θυμάρι)
- 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες , ολόκληρες
- 3-4 κ.σ. σούπας μουστάρδα
- 1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
- αλάτι χοντροσπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε 1½ φλ. νερό και διαλύουμε μέσα το ζωμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Πλένουμε, σκουπίζουμε τα κρέατα, τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. και τους βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πυρέξ. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνουμε κατά μέρος), και τους περνάμε σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να . . .
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou