Υλικά

  • 12 αβγά
  • 200 ml γάλα
  • 200 γραμμ. φέτα σκληρή σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας  μπέικιν πάουντερ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι &  πιπέρι
  • Μπέικον
  • Μανιτάρια
  • Πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβουμε τον φούρνο στους 160°C. Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά να πάει παντού και δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά του. Ψιλοκόβουμε τα υλικά για τη γέμιση και σοτάρουμε ό,τι λαχανικά έχουμε να χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού, προσέχοντας να μη χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς, ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.

Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο.  Ψήνουμε για 1 ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.

reader