ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε ψιλοκομμένο μπεικον μαζι με ενα κρεμμυδι στη συνεχεια ριχνουμε μια μεγαλη κονσερβα μανιταρια
3-4 πιπεριες σε ροδελες και αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
Ανακατευουμε καλα να μη μεινουν πολλα υγρα
Σε ταψι βουτυρωμενο στρωνω φυλλο σφολιατας.
Επανω βαζουμε 2φλ.τυρι ρεγκατο τριμμενο απο πάνω τα σωταρισμένα υλικα αφου κρυωσουν λιγο.
Κοβουμε λιγο ζαμπον ψιλοκομμενο και συνεχιζουμε παλι με τυρι ρεγκατο μεχρι να καλυφθει η επιφανεια.
Ριχνουμε μια μικρη κρεμα γαλακτος με δυο αυγα χτυπημενα καλα.αφηνουμε ν αποροφησει και ψηνουμε .
Αυτήν τη φορά μόλις βγαζουμε τα υλικά απ το τηγάνι ανεκάτευουμε κι ένα τυρί κρέμα Philadelfia
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε Μπέικον και μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μπολ με τα τριμμένα Συρία,την κρέμα γάλακτος και το ένα αυγού χτυπημένο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρώνουμε το ένα άφυλλο και ρίχνουμε το μείγμα.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας χαρίζουμε σε κόμματα,αλείφουμε με το άθλο χτυπημένο αυγού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180°c για 1ωρα.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ομελέτα στο φούρνο, με λαχταριστή γέμιση μανιταριών και φέτας
Υλικά
12 αβγά
200 ml γάλα
200 γραμμ. φέτα σκληρή σε κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Μπέικον
Μανιτάρια
Πιπεριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160°C. Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά να πάει παντού και δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά του. Ψιλοκόβουμε τα υλικά για τη γέμιση και σοτάρουμε ό,τι λαχανικά έχουμε να χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού, προσέχοντας να μη χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς, ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για 1 ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.