Συνταγές
Μανιταρόπιτα με πλούσια γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tanya Mavro – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Πήρα 2 είδους μανιτάρια (λευκά και Πορτομπέλο). Τις έκοψα κύβους.
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
1-2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι σέσκουλο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεζουμισμένς, κομμένες σε κυβάκια
πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη ή πορτοκαλί) μισά
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και δυόσμο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια στο καυτό λάδι σε 3 δώσεις για 2-3 λ.. Αφήνουμε στο σουρωτήρι για να βγάλουν περιττό ζουμί. μετά προσθέτουμε λίγο λαδάκι και σοτάρουμε κρεμμύδια και σκόρδο. Αφήνουμε στην άκρη. Στο τέλος σοτάρουμε πράσα και σέσκουλο μέχρι να μαλακώσει.
Βάζουμε όλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι λίγο λαδάκι να απλώσουμε. Ξεκινάμε να βάζουμε φύλλα (χωριάτικο με ελαιόλαδο Κανάκι βάζω) ένα ένα ενδιάμεσα να ρίχνουμε λάδι. 3-4 φύλλα + στρώνουμε 1/3 της γέμισης + ένα φύλλο + γέμιση + 1 φύλλο + τελευταία δόση γέμισης, βάζουμε προς τα μέσα τα κάτω φύλλα + 4 φύλλα λαδωμένα επάνω. Τελευταίο φύλλο λαδώνουμε, ακουμπώντας πάνω σε φύλλο το πινέλο.
Μαζεύουμε τα φύλλα προσεχτικά προς τα μέσα με λαδωμένο πινέλο. Κόβουμε σε κομμάτια, μην ακουμπώντας στον πάτο. Βάζουμε επάνω σουσάμι(προαιρετικά), ρίχνουμε λίγο νεράκι στα φύλλα και βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λ.Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κ. Tanya Mavro – “Χρυσές Συνταγές”.