Ξεχωριστα
Απλά δεν θα ξαναγοράσεις χωριάτικο ψωμί ..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κλασική και παραδοσιακή συνταγή για σπιτικό χωριάτικο ψωμί, που η οικογένεια σας θα το λατρέψει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
500 γρ. αλεύρι “Κούλα” ή άλλο δυνατό αλεύρι
7 γρ. μαγιά στιγμής
1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ξίδι
315 γρ. χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό νερό, το ξύδι, και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπωλ, και βάζουμε μέσα την ζύμη. Καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπαλσιαστεί.
Αφού βγάλουμε κατόπιν τη μεμβράνη, βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφού την δουλέψουμε για λίγο, την βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Στη συνέχεια, χαράσουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 30 έως 35 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “χωριάτικο ψωμί” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μανιτάρια σε χωριάτικο ψωμί.
Υλικά
ψωμί – 5 φέτες χωριάτικο
σπανάκι – 100γρ
μανιτάρια λευκά – 625γρ
κρεμμύδι – 1
σχοινόπρασο – ¼ ματσάκι
σκόρδο – 1 σκελίδα
βούτυρο – 50γρ
βαλσάμικο ξύδι – 20ml
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σχοινόπρασο. Αλέιφουμε τις φέτες το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο γκριλ μέχρι να ψηθούν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για 1-2 ‘. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα ακόμα λεπτό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και γλασάρουμε το μίγμα προσθέτωντας το βαλσάμικο στο καυτό τηγάνι.
Βάζουμε το σπανάκι πάνω στις φέτες ψωμιού, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, τοποθετούμε το μίγμα μανιταριών και γαρνίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.toarkoudi.gr