Συνταγές
Καλοφαγωτα να’ναι! Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο για σήμερα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, αδειάζουμε και αλατίζουμε τα κολοκύθια.
Βάζουμε σε τηγάνι 1 κρασοπότηρο, λάδι και σωτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο και 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαραθούν.
Βάζουμε 250 γρ. κιμά και όταν ασπρίσει, βάζουμε 1 φλυτζάνι καφέ ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά, (μαιντανό και μάραθο) και λίγο νερό ζεστό να “σκάσει” το ρύζι.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα! Ρίχνουμε λάδι, αλάτι, ζεστό νερό και βράζουμε!
Από το ζουμί βγάζουμε και κάνουμε την σάλτσα! Ανακατεύουμε 3 κοφτές κτσ. κορν φλάουρ με 1/2 φλυτζάνα ζωμό, αλάτι, πιπέρι και 2 κρόκους αβγού χτυπημένους.
Βάζουμε ακόμα 2 φλυτζάνια ζωμό, (αν δεν έχετε βάλτε ζεστό νερό) και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε απο την φωτιά και βάζουμε 1 κτσ. βούτυρο και τον χυμό από 1 λεμόνι και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μανιτάρια γεμιστά – Πολύ ωραίο ορεκτικό
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε άσπρα μανιτάρια, βγάζω τα κοτσάνια τους και ξεφλουδίζουμε την φλούδα τους.
Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ πάνω σε λαδόκολλα και τους αλατίζουμε ελαφρώς από μέσα.
Μετά βάζουμε από ένα κυβάκι βούτυρο, στα μισά βάζουμε πολύ ψιλοκομμένο μπέικον, από τα τρίγωνα τυράκια( με την αγελάδα) και gouda τριμμένη.
Τα σκέπαζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για ένα τέταρτο.
Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ώσπου να ροδίσει από πάνω το κασέρι.
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.