Κεικ
Εύκολο και αφράτο κέικ γιαουρτιού – που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το κέικ ειναικαταπληκτικό και φανταστικό!!! Το αμυγδαλο φιλέ κανει την διαφορά!
Τέλειο κέικ γιαουρτιού και πολύ αφράτο για να συνοδεύσει το ελληνικό καφεδάκι που πίνουμε με κρύο και με ζεστη!
Το κέικ είναι αγαπημένη λιχουδια χειμώνα καλοκαίρι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-6 αυγά
-250 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-200 ml. λάδι
-λίγο αλάτι
-400 γρ. αλεύρι γοχ.
-1 μπέικιν
-2 βανίλιες
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, χτυπώντας με το μίξερ σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρι.
Συνεχίζουμε με το γιαούρτι και το λάδι.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι με το μπέηκιν και τις βανίλιες μέσα από κόσκινο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε.
Αφού βουτυρώσουμε μία φόρμα κέικ, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Ελέγχουμε το σωστό ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “κέικ γιαουρτιού” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μαμαδίστικο κέικ πορτοκάλι γεμάτο γεύση και αρώματα.
Η συνταγή είναι από κ. Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Απλό γλυκό αλλά τόσο αγαπημένο και για όλες τις ώρες..
ΥΛΙΚΑ
-5 αυγά ( χωρισμένα)
-2 κούπες ζάχαρη
-250 γρ. βούτυρο
-2 βανίλιες
-ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
-1 κούπα γάλα
-1 φαρίνα ( κοσκινισμένη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μία πρέζα αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε πολύ καλά βούτυρο με ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τους κρόκους, τις βανίλιες ,το χυμό, το ξύσμα, το γάλα και σιγά- σιγά το αλεύρι.
Τέλος με μια σπάτουλα ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Βουτυροαλευρώνουμε καλά μία φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από κ. Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.