Συνταγές
Μαλακό σπιτικό ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως Χωρίς ζύμωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως ή σικάλεως
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κούπας ζάχαρη (αν θέλετε βάζετε και 2 κ.σ μόνο )
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7 γρ
350 ml χλιαρό νερό (μιάμιση κούπα)
200 γρ γιαούρτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Με το μίξερ η με το λαδωμένο χέρι,ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι,προσθέτουμε την ζάχαρη,την μαγιά,το χλιαρό νερό το γιαούρτι και το λάδι
Η ζύμη θα είναι μαλακιά και τσιχλωτή και δε θα πλάθεται
Την στρώνουμε λαδωμένη φόρμα (13×30) και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει (Ειδική βαθιά φόρμα για τοστ που χωράει 1 κιλό ζύμη και έχει και καπάκι για να βγεί ορθογώνιο.)
Ψήνουμε στους 175 C για 40-45 λεπτά μέχρι να γίνει (για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο,όταν το χτυπάμε με το χέρι από πάνω θα ακούγεται κούφιος ήχος)
Αφήνουμε να κρυώσει καλά
Κόβουμε σε λεπτές φέτες με πριονωτό μαχαίρι και βάζουμε σε σακούλες τροφίμων
Διατηρείτε 3-4 μέρες στο ψυγείο
Δείτε αναλυτικά τα βήματα:
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”