Γλυκα
Μαλακό και αφράτο κέικ με φραουλένιο άρωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”
Είναι απίστευτα νωπό, μαλακό, αφράτο και μοσχοβολάει φράουλα!
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι σκόνη ζελέ φράουλα (100γρ.)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 3/4 κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
4 αυγά σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα πουρέ φράουλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποίουμε στο μούλτι 1 κούπα φράουλες,που πρέπει να είναι παγωμένες από καταψυξη. Πέρναμε τον πολτό από σουρωτήρι για να πάρω 1/2 κούπα πολτό φραουλας.(ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΟΥΔΙΑ Ο ΠΟΥΡΕΣ!!!)
Στον κάδο του μίξερ ριχνουμε το βούτυρο,ζάχαρη και το ζελέ και τα χτύπαμε 2 λεπτά. Πρόσθετουμε 1-1 τα αυγά,βανίλιες και χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα
Πρόσθετουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το κοσκινίζουμε πρώτα με το μπέικιν.
Τέλος ριχνουμε και τον πολτό φράουλας. Μην το παραχτυπήσετε! Άδειασα το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα για κέικ και ψηνουμε στους 175 πάνω κάτω για 50 λεπτά.
Το γλάσο που βλέπετε από πάνω, είναι λευκή κουβερτούρα λιωμένη με λίγο γάλα και 2-3 σταγόνες χρώμα κόκκινο,απλά το ριχνουμε όσο το κέικ ήταν ακόμα ζεστό γι’αυτό και έλιωσε
Εσείς απλώστε το αφού κρυώσει το κέικ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”