Γλυκα
Μαλακά Πτι φουρ
ΥΛΙΚΑ 300 γρ. αλεύρι μαλακό 150 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. βούτυρο 2 αυγά 2 κ.σ φρέσκο γάλα 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 1 πρέζα αλάτι 175 γρ. λιωμένη κουβερτούρα 200-250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο τρούφα (για διακόσμηση) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι μαλακό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο
2 αυγά
2 κ.σ φρέσκο γάλα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
175 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
200-250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
τρούφα (για διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη.
-
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει και να ασπρίσει.
-
Στη συνέχεια, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη άχνη για να ενσωματωθεί σωστά στο μείγμα.
-
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
-
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τελειώνουμε με το φρέσκο γάλα.
-
Το μείγμα που θα προκύψει δε θέλουμε να είναι ούτε πολύ σφιχτό αλλά ούτε πολύ υδαρές για να μπορέσουμε αργότερα να το “δουλέψουμε” σωστά με το κορνέ.
-
Ένας τρόπος για να καταλάβουμε τη σωστή σύσταση, είναι να πάρουμε μια κουταλιά από το μείγμα και να το αφήσουμε να πέσει στο μπολ. Αν ξεκολλάει από το κουτάλι αργά-αργά τότε έχουμε πετύχει το σωστό αποτέλεσμα.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με οδοντωτή μύτη για να δώσουμε το κατάλληλο σχήμα στα πτι φουρ.
-
Σε ένα ταψί βάζουμε στις 4 γωνιές του και πεταχτά σε όλη την επιφάνεια ελάχιστη ποσότητα από το μείγμα ούτως ώστε να σταθεροποιήσουμε το αντικολλητικό χαρτί που θα στρώσουμε από πάνω.
-
Σχηματίζουμε με το κορνέ μακρόστενες λωρίδες μήκους 5-6 εκατοστών αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
-
Ψήνουμε τα πτι φουρ στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.
-
Δεν θέλουμε να παραψηθούν και να σκουρύνουν αλλά να έχουν άσπρο χρώμα.
-
Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν (δε θέλουν πολύ χρόνο γιατί είναι μικρά και κρυώνουν γρήγορα).
-
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
-
Σε άλλο δύο μπολ, έχουμε την μαρμελάδα βερίκοκο (ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σας) και την σοκολατένια τρούφα.
-
Απλώνουμε μια μικρή δόση μαρμελάδας στο κάτω μέρος ενός πτι φουρ, καλύπτουμε με ένα άλλο, πιέζουμε καλά για να κολλήσουν και δημιουργούμε ένα σάντουιτς.
-
Βουτάμε το 1/3 περίπου του πτι φουρ μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μετά μέσα στην τρούφα για να κολλήσει καλά.
-
Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
-
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα πτι φουρ.
-
Υπέροχα, βουτυρένια μπισκότα, γλυκιά και αρωματική μαρμελάδα σε συνδυασμό με την επικάλυψη σοκολάτας, προκαλούν μια γευστική αρμονία μέσα στο στόμα! Ένα γλύκισμα που φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις και αξίζει να το δοκιμάσετε!
Διατηρούνται (αν δεν φαγωθούν απευθείας), σε καλά κλεισμένο σκεύος ώστε να μην περνά υγρασία.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki