Συνταγές
Μαλακά μουστοκούλουρα με κακάο για τον καφέ μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 φλ λάδι ελαφρύ
1 φλ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 φλ πετιμέζι
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1/2 φλ ζαχαρη
1 κ.γ σόδα
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
3 κ.σ γεμάτες κακάο
2 κ.γ κανέλα
1/3 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
μια πρέζα αλάτι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ περίπου ίσως και λίγο παραπάνω
Σουσάμι για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Σε μία λεκανιτσα ανακατεύουμε καλά το λάδι το χυμό πορτοκαλιού( κρατάμε λίγο να διαλύσω τη σόδα) τη ζάχαρη ,το πετιμέζι,το κονιάκ, το αλάτι και τα μυρωδικά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υγρά υλικά.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό που κράτησα και το πρόσθετουμε στα υγρά.
Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι( όχι όλο εξαρχής κρατάμε λίγο) προσθέτω σταδιακά και ζυμωνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαρακι το οποίο θα είναι ελαφρώς κολλώδες εξαιτίας του πετιμεζιου και του χυμού.
Αν είναι αρκετά κολλώδες προσθέτουμε σταδιακά λίγο αλεύρι ακόμα.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια.
Πασπαλιζουμε με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στο αεροθερμο για 15-20 λεπτά .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”