Συνταγές
Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με τον πιο εύκολο τρόπο και γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
Για το Σιρόπι
600 ml νερό
400 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Για τη Πίτα
5 αβγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml ηλιέλαιο
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
500 γρ φύλλα κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε το σιρόπι με τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με τη γέμιση της πατσαβουρόπιτας. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε στην πορεία το μπέικιν και τις βανίλιες.
Έπειτα, λαδώνουμε ταψί 40 εκατοστών και βάζουμε τσαλακωτά τα μισά φύλλα. Τα λαδώνουμε και απλώνουμε το μισό μείγμα.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τσαλακωτά φύλλα και τα λαδώνουμε επίσης.
Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο η πίτα μας είναι καυτή την σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Τέλος, σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μακεδονική πατσαβουρόπιτα με τυρί
ΥΛΙΚΑ:
1.600 γρ. τυρί φέτα
2.Ενα πακέτο χωριάτικο φύλλο
3.150γρ lurpak η βιτάμ
4. 6 αυγά
5. Ενα λίτρο γάλα
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Βουτυρώνουμε ένα ταψί
2.Τρίβουμε το τυρί σε ένα μπολ σε κομματάκια
3. Απλώνουμε ένα φύλλο στο τραπέζι μας και ρίχνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια τυρί.
4. Στη συνέχεια πιάνουμε το φύλλο με τα δάχτυλα από τις άκρες και σιγά σιγά το σουρώνουμε μέχρι να μαζευτεί και το τοποθετούμε στην άκρη στο ταψί.
5.Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
6.Έπειτα χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, και το περιχύνουμε από πάνω να πάει παντού.
7.Τέλος λιώνουμε το βούτυρο που έχει περισσέψει σε ένα μπρίκι και περιχύνουμε και με αυτό.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς στον αέρα, ( σκεπάζοντας με αντικολλητικό χαρτί )για περίπου 1 ώρα.
Καλή όρεξη!