Συνταγές
Πολυ ωραια μακαρονάδα με σάλτσα και παριζάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1παριζάκι
σαλτσα ντομάτας
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι
1 κύβο
Αλάτι, πιπέρι, πιπεριές
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι μας.Βαζουμε σε κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι,μόλις σωταριστει προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο της πιπεριές και νερακι.
ριχνουμε το παριζάκι το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο
το ανακατεύουμε και σιγοβραζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.Βραζουμε και τα μακαρόνια
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν και τσένταρ!!
Υλικά
120γρ ζαμπόν ή γαλοπούλα ή ότι άλλο θέλετε κομμένο σε κομματάκια
200γρ μακαρόνια (κοχύλια, πέννες ή ότι άλλο θέλετε)
60γρ βούτυρο
60γρ
230γρ τσένταρ τυρί τριμμένο
620ml γάλα
Τριμμένη παρμεζάνα
Μπαχαρικά της προτίμησής σας
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζετε τα μακαρόνια και τα βράζετε για περίπου 8 με 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε μέσα σε ένα πυρέξ.
Σε κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα το τσένταρ και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας.
27073200 10210556956227978 82640696669390399 nΠασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από “Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ”.