Συνταγές
Τα πιο αφράτα πεινιρλί – δεν υπάρχει η γεύση τους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Όλγα Κογγου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Συνταγή ζύμη:
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Μισή κουταλιά σούπας αλάτι
100ml, ελαιόλαδο
100γρ βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
200 γρ γιαούρτι
100 ml γάλα χλιαρό
Περίπου ένα κιλό αλεύρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την μαγιά με το γάλα και σιγά σιγά προσθέτουμε και υπόλοιπα υλικά μας τελευταίο το αλεύρι μας..
πλάθουμε μια μαλακή ζύμη αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα..
κόβουμε μπαλάκια ότι μέγεθος θέλουμε και γεμίζουμε με ότι θέλουμε εγώ έβαλα τυρί μιξ ντομάτα και ζαμπόν..
ψήνουμε στους 160 για 20 λεπτά στον αέρα
Η Συνταγή είναι από Όλγα Κογγου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μίνι σπιτικά Πεϊνιλρί
Υλικά
- 1,5 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 1,5 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- ½ φλυτζάνι λάδι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 κιλό αλεύρι περίπου
- Επίσης αλεύρι για να ανοίξετε τη ζύμη
Για τη γέμιση
- Λευκό τυρί (200 g)
- και τυρί τσένταρ (200γρ)
- 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση
- Ενώνετε τα υλικά της ζύμης και κάνετε μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για περίπου 2 ώρες.
- Μοιράζετε τη ζύμη σε 24 μέρη. Ανοίγετε κάθε κομμάτι σε φύλλο μεγέθους μικρού πιάτου. Βάζετε πρώτα λίγη φέτα , από πάνω τσένταρ και ενώνετε στις άκρες.
- Τα τοποθετείτε σε ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο. Τα αλείφετε με κρόκο αυγού και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.