Συνταγές
Μία συνταγή για Ραβανί που θα σας ενθουσιάσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Marina Karaviti-Rigas – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 κουπα ζαχαρη(όχι γεμάτη)
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου
ΣΙΡΟΠΙ
4 κουπες ζαχαρη
4 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα. Προσθετουμε το γαλα,ξυσμα,βανιλιες,και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνουμε το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικιν
Αδειαζουμε σε ταψακι 28-30 εκ.και ψηνουμε στους 180 για 35-40 λεπτα
Στη δεύτερη σχάρα του φούρνου από πάνω
Σιροπιαζουμε αμεσως μολις το βγαλουμε απο το φουρνο και αφού το χαράξουμε σε κομμάτια, με ζεστο σιροπι
Για το σιροπι
βραζουμε ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα,προσθετουμε το βουτυρο και τη βανίλια
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφη Τσιωπου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.