Συνταγές
Υπέροχο φαγητό με χοιρινό και άγρια χόρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 μισή κιλό χοιρινή σπάλα
Άγρια χόρτα
2 Ξερά κρεμμύδια
4 με 5 ντομάτες κομμένες στο μουλτι
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 αυγά
Χυμό 3 – 4 λεμονιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Καθαρίζουμε τα χόρτα τα πλένουμε πολύ καλα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει να ζεματιστουν 2 με 3 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, βάζουμε το κρέας και το ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, ρίχνουμε την ντομάτα, αφήνουμε να πιει τα υγρά της να γλυκάνει και ρίχνουμε νερό από αυτό που είχαμε ζεματίσει τα χόρτα, την καυτερή πιπερίτσα και αφήνουμε να βράσει.
Στην μέση του βρασιματος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν βράσει το κρέας και μείνει με λίγο ζουμακι προσθέτουμε τα χόρτα .
Αφήνουμε να βράσουν μαζί μερικά λεπτά, δοκιμάζουμε εάν είναι και τα χόρτα έτοιμα και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατεψουν, ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, παίρνουμε καυτό ζουμακι από το φαγητό και λίγο λίγο το ρίχνουμε στα αυγά μέχρι να ζεσταθουν αρκετά, κατόπιν το αδειάζουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε απαλά. Το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Εάν θέλουμε το κάνουμε χωρίς ντομάτα.
Νόστιμη συνταγή από ” Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για να την φτιάξεις σπίτι σου… άκρως χειμωνιάτικη.. χοιρινό με πράσα
Υλικά
1 κιλό χοιρινό
1 δεμάτι πράσα
1 μέτριο κρεμμύδι
300ml σάλτσα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2-3 δαφνόφυλλα
Ρίγανη
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν ροδίσει βάζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και συμπληρώνουμε νερό. Το βράζουμε στην χύτρα για 1 ώρα και 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα πράσα. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και κομμάτια από σελινόριζα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα πράσα, την σελινόριζα, ρίγανη, αλάτι και τα δαφνόφυλλα. Βράζουμε για 30 λεπτά. Αν το φαγητό μας έχει πολλά υγρά, βάζουμε το ζουμί σε μία άλλη κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι που να δέσει.