Ορεκτικα
Μία σούπερ ντούπερ πιτούλα! Το απόλυτο σνακ
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 2 αυγά 1 φλ νερό χλιαρό 1 φλ γάλα χλιαρό λίγο ζάχαρη λίγο αλάτι 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1 κρόκο αυγού για άλειμμα μαζί με λίγο νερό λιωμένο βούτυρο με λίγο σπορέλαιο η ελαιόλαδο για άλλειμα τα φύλλα Εκτέλεση: 1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με ζάχαρη αλάτι και την διαλύουμε στο νερό. Ρίχνουμε 4 κουταλιές […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 φλ νερό χλιαρό
- 1 φλ γάλα χλιαρό
- λίγο ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 κρόκο αυγού για άλειμμα μαζί με λίγο νερό
- λιωμένο βούτυρο με λίγο σπορέλαιο η ελαιόλαδο για άλλειμα τα φύλλα
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με ζάχαρη αλάτι και την διαλύουμε στο νερό. Ρίχνουμε 4 κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε αφήνουμε 10 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά ανακατεύουμε και σιγά σίγα ρίχνουμε αλεύρι να γίνεται ζυμάρι μαλακό εύπλαστο να μην κολλάει.
3. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μπαλίτσες στον αλευρωμένο πάγκο και αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν. {αν είναι για πίτσα η καλτσόνε απλά το χωρίζουμε στα 2}
3. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μπαλίτσες στον αλευρωμένο πάγκο και αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν. {αν είναι για πίτσα η καλτσόνε απλά το χωρίζουμε στα 2}
4. Χωρίζουμε ανά τριάδες τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλο. Το κάθε φύλλο το λαδώνουμε με πινέλο και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
5. ρίχνουμε τυρί φέτα σε όλη την επιφάνεια και το στρίβουμε ρολό. ΤΟ πλάθουμε να τεντώσει ομοιόμορφα. Το κάθε ρολό το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί
6. Αλείφουμε με το βούτυρο τα ρολά και τα αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με τον κρόκο και Ψήνουμε 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki