Συνταγές
Μία πολύ ωραία ιδέα για σάλτσα ντομάτας με τον πιο εύκολο τρόπο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Mamasoula-Spiropoulou -Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε με αλάτι, ρίγανη και λάδι γύρω στην μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς και αλέθουμε στο μούλτι με λίγο βασιλικό ή δυόσμο.
Κλείνουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσουν.
Γίνονται όπως το πουμαρό ακριβώς
ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ των βάζων:
πλένουμε τα βάζακια και τα βάζουμε στη σχαρα του φουρνου πανω σε μια καθαρη πετσετα για 10 λεπτα σιγουρα, στους 100 βαθμους μεχρι να στεγνώσουν μεσα καλα. Μετα βάζουμε τα καπακια για λιγοτερη ωρα.
Στο καυτό βάζο προσθέτουμε την καυτή σάλτσα με τη βοήθεια μιας πετσέτας και κλείνουμε τα καπάκια. Γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα και τα αφήνουμε όλο το βράδυ μέχρι να κρυώσουνε. Το πρωί τα αποθηκεύουμε στα ντουλάπια της κουζινας.
Η διαδικασία αυτή λέγεται κονσερβοποίηση. Όταν ανοίξουμε το βάζο κάνει το χαρακτηριστικό κλικ, όπως τα αγοραστά βαζάκια
Διατηρούνται σίγουρα μέχρι την επόμενη χρονιά που ετοιμάζουμε νέα σάλτσα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Mamasoula-Spiropoulou -Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”