Συνταγές
Μία πολύ ξεχωριστή Vegan πίτα του βοσκού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
2 κουταλιές σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κομμάτια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
¼ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά αλεύρι
Για τον πουρέ
4 πατάτες καθαρισμένες και τεμαχισμένες
1 κουταλιά βούτυρο
½ φλιτζάνι γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ºC .
# Σε μια μέση μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το λάδι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
# Προσθέστε σέλινο και καρότα, ανακατεύετε μέχρι να κρεμμύδια να καραμελώσουν.
# Προσθέστε μανιτάρια, καλαμπόκι, μαϊντανό, πάστα ντομάτας, θυμάρι, φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι .
# Προσθέστε το ζωμό και το αλεύρι . Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου το μείγμα συμπυκνωθεί. Βάλτε τα λαχανικα σε ένα πήλινο ταψάκι.
•Ρίξτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με ελαφρώς αλατισμένο νερό. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες . Αφαιρέστε από τη κουζίνα και στραγγίστε.
# Προσθέστε στη συνέχεια το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
# Βάζετε το πουρέ πατάτας πάνω από τα λαχανικά και απλώστε ομοιόμορφα.
# Προαιρετικά: χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου ή μια μακριά, λεπτή σπάτουλα. πατήστε στην επιφάνεια της πατάτας για να δημιουργήσετε μια όμορφη, κυματιστή παρουσίαση.
# Ψήστε την πίτα για 20-25 λεπτά.
# Αφήστε να κρυώσει για πέντε λεπτά.