Συνταγές
Μία πάστα ταψιού με εγγυημένο αποτέλεσμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΠΑΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνουμε λίγο λιγο και το σπορέλαιο.
Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35Χ30 περίπου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσουμε με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι(κρύες από το ψυγείο)
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάμε τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτουμε το ζαχαρουχο και τη βανιλια και απλώνουμε την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζουμε ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
-Βράζουμε το γάλα,το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθετουμε και το μελι,ανακατεύουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Περιχύνουμε και απλώνουμε με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού
Πασπαλίζουμε με λευκές νιφάδες σοκολατας
Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.
Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.
Η Συνταγή είναι από κ. Sofi Tsiopou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.