Συνταγές
Έτοιμο το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο, τόσο ζουμερό και νόστιμο σε ατομικές λιχουδιές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας, βούτυρο για το φύλλο (εγώ έβαλα βούτυρο γάλακτος),
5 αυγά, 1 λίτρο γάλα, 1,5 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη, 1φλυτζάνα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ,1 βανίλια, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο βιτάμ,ξύσμα από πορτοκάλι .
Για το σιρόπι:
2,5 φλυτζάνες τσαγιού νερό, 3 φλυτζάνες τσαγιού ζάχαρη, φλούδες από λεμόνι ή πορτοκάλι ,1 ξύλο κανέλλα και 1 καπάκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη για 5 λεπτά. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά,στο τέλος το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα συνέχεια σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Παίρνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο, το διπλώνουμε στην μέση, βάζουμε κρέμα στην μέση και διπλώνουμε σαν φάκελο.
Δεν ξεχνάμε να βουτυρώνουμε. Αλείφουμε το ταψί μας με βούτυρο και τα βάζουμε ένα ένα .Ψήνουμε στους 170βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί, ρίχνουμε το σιρόπι μας παγωμένο.
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μία ξεχωριστή εκτέλεση γαλακτομπούρεκο αρωματισμένο με βούτυρο, βανίλια και περγαμόντο
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
(μεγαλο ταψι)
1 1/2 γαλα πλήρες
200 γρ.κρεμα γαλακτος
7 αυγά
1κιλο ζαχαρη(1κουπα τσ. ζαχαρη στη κρέμα και το υπόλοιπο στο σιρόπι)
1 μικρη κουπα σπορελ.
1βούτυρο Κερκύρας…
1 πακετο φύλλο κρουστας
4 βανιλιες
Ξυσμα απο περγαμοντο ή πορτοκαλι
1/2 κουτ.γλ.μπεικιν
1 κουπα τσαγ.σιμιγδαλι ψιλο
1/2 κουπα τσ.κορν φλαουρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 3 λεπτα στο μιξερ τα αυγα μια κουπα ζαχαρη και το σιμιγδαλι
Βαζουμε στη φωτια το γαλα να ζεσταθει…ανσκατευουμε προσεκτικα τα 2 μιγματα …αφηνουμε να πήξει
Οταν το κατεβασουμε ριχνουμε το μισο βουτυρο..βανιλιες ξυσμα…μπεικιν
Στρώνουμε τα μισα φύλλα βουτυρώνοντας τα…(χρησιμοποιούμε το υπολοιπο βουτυρο με το σπορελ ανακατ.)ριχνουμε τη γεμιση…τα υπολοιπα φύλλα…χαρασουμε και ψήνουμε..
40 λεπτα 200β..να ροδισει καλά..
Καυτο το σιροπιαζουμε( κρυο το σιροπι)
ΣΙΡΟΠΙ
4 Κούπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
2 ξυλακια κανελας
Λιγο χυμο λεμονι
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.