Συνταγές
Μία Μπισκοτένια μηλόπιτα, χωρίς ψήσιμο, με αρώματα κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Cooking Tips’ Σπιτικά” .
ΥΛΙΚΑ
6 μήλα μεγάλα
200 γρ ζάχαρη λευκή η Καστάνη
1 κ γ κανέλα
2-3 κ σ βούτυρο
1 ποτήρι νερό
Για την βάση
2 πακέτα μπισκότα κανέλας
200 γρ περίπου βούτυρο
Ελαφρώς λιωμένο
Καρύδια
ΚΡΕΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
5-6 κ σ ζάχαρη
3 αυγά
2 κ σ βούτυρο
3 κ σ κορν φλάουρ
1 κ σ κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση
σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια η τα κόβουμε στο μουλτι, να μην γίνουν τελείως σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Βαζουμε τα μπισκότα σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο καρύδι.
(Τα στρώνουμε σε μια φόρμα 28cm αφήνουμε στην άκρη.)
Για τα μήλα
σε ένα πλατύ σκεύος βάζουμε τα μήλα που τα έχουμε καθαρίσει και κόψει λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, αφήνουμε να βράσουν.
Όταν μαλακώσουν καλά τα μήλα και καραμελωσουν αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε πάνω από τα μπισκότα.
Για την κρέμα
όλα τα ΥΛΙΚΑ τις κρέμας μαζί σε μια κατσαρόλα και χτυπουμε μέχρι να πήξει.
Όπως είναι ζέστη την βάζουμε πάνω από τα μήλα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Cooking Tips’ Σπιτικά” .