Συνταγές
Ποιος μπορεί να πει όχι στην σπανακόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioulia Mparka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 kg σπανάκι ένα με δύο πράσα 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκι χλωρό άνηθο μαϊντανό τυρί φέτα λάδι αλάτι πιπέρι κ μισή κούπα τραχανά
για το φύλλο πίτας
700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμ. με 400 νερό λίγο λάδι λίγο ξύδι και αλάτι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη ανοίγουμε με τον πλάστη τέσσερα φύλλα κάτω λαδωμένα μεταξύ τους ρίχνουμε την μισή γέμιση έχουμε ψήσει ένα φύλλο σκέτο στο φούρνο το βάζουμε στη μέση πασπαλίζουμε την άλλη μισή γέμιση σκεπάζουμε με άλλα τρία φύλλα
ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 h περίπου μόλις η πίτα ψηθεί
την αφήνουμε πέντε με 10 λεπτά έξω από το φούρνο και αμέσως την κόβουμε σε κομμάτια τα τοποθετούμε όρθια να αναπνεύσει η πίτα όπως έλεγε και γιαγιά και με αυτόν τον τρόπο είναι η πίτα μας τραγανή
Η Συνταγή είναι από Ioulia Mparka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για μία κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, εύκολη, γρήγορη και φυσικά γευστική
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΆ
1 κιλό κολοκυθάκια
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτυρι τριμμένο
5 αυγά
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 μπεκιν
Αλάτι
Πιπέρι
5 αυγά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον τρίφτη (ρεντε)
Αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Βάζουμε τα αυγά με το λάδι στο μουλτι και χτυπάμε καλά.
Και εφόσον είναι έτοιμα τα κολοκυθάκια τα βάζουμε σε ένα σκεύος, προσθέτοντας τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο το αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτυρι, ζυμώνουμε καλά και ρίχνουμε και τα αυγά με το λάδι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά ρίχνοντας μετά το αλεύρι με το μπεκιν, λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος η ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά έως ότου ροδίσει από επάνω.
Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια…. και απολαμβάνουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”