Συνταγές
Μία καταπληκτική αλμυρή τάρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Elpida Aspioti – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά
Για την βαση:
230γρ πατατάκια,
20 γρ αλεύρι,
90 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση :
3 φέτες μπέικον,
230γρ σοκολάτα,
40 γρ κρέμα γάλακτος
30 γρ μέλι
Για το γαρνίρισμα
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Για την βάση :
θρυμματιζετε τα πατατάκια στο μπλέντερ.
Τα αδειαζετε σε μπολ, πρόσθετε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Κατόπιν ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε μια ταρτιερα.
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το πιέζουμε φροντίζοντας να καλύψει και τα τοιχώματα.
Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για την γέμιση :
Σε ένα τηγάνι σωταρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει πολύ τραγανό.
Το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να κρυώσει. Μετά το κόβουμε σε κομματάκια.
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μέλι.
Ξεφορμαρουμε την τάρτα και ρίχνουμε στη βάση της μερικά κομμάτια μπέικον. Κατόπιν την γεμίζουμε με το μίγμα σοκολάτας και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο μπέικον και το χοντρό αλάτι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές ταρτιερες 10 εκ. Η συνταγή είναι από τον .
Η Συνταγή είναι από κ. Χρήστο Βέργαδο – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.