Συνταγές
Μία εξαιρετική τούρτα με έμπνευση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι
· 6 μεγάλα αυγά
· 200γρ. ζάχαρη
· 125γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 2 βανίλιες
· 35γρ. κορν φλάουρ
· 2κ.γ μπέικιν πάουντερ
· 2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση:
Σπάσε τα αυγά και χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους. Πάρε τους κρόκους και χτύπα τους μαζί με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Στο τέλος πρόσθεσε και τις βανίλιες στο μείγμα και ανακάτεψε λίγο ακόμα.
Ρίξε το μπέικιν στο αλεύρι και κοσκίνισε το σε ένα μπολ. Κοσκίνισε και το κορν φλάουρ. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια ωραία μαρέγκα.
Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα σου. Έπειτα με μια σπάτουλα ρίξτην στα χτυπημένα αυγά και ανακάτεψε απαλά. Πρόσθεσε το αλεύρι και το κορν φλάουρ συνεχίζοντας να ανακατεύεις απαλά.
Βουτύρωσε ένα ταψάκι 32εκ. και στον πάτο στρώσε μια λαδόκολλα. Ρίξε το μείγμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μισή ωρίτσα. Αφού το βγάλεις από το φούρνο περίμενε 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρισε. Έτοιμο το αφράτο παντεσπάνι σου
ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
Υλικά και σκεύη
· 250γρ. βούτυρο αγελαδινό, με πάνω από 80% λιπαρά
· 400γρ. άχνη ζάχαρη, 2 φορές κοσκινισμένη {το μυστικό}
· 2-4 κ.σ. 35% κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
· πολύ δυνατό, σταθερό μίξερ
· σπάτουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αφήνουμε το βούτυρο για 30′ εκτός ψυγείου. Το κόβουμε σε κυβάκια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε ίσα να γίνει αλοιφή.
2. Προσθέτουμε την κοσκινισμένη άχνη σε δύο δόσεις και πάντα σε χαμηλή ταχύτητα
3. Μέτα από την πρώτη δόση άχνης προσθέτουμε 2 κουταλιές της κρέμας γάλακτος. Αφού προσθέσουμε και την δεύτερη δόση άχνης δεν βιαζόμαστε να προσθέσουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Είμαστε φειδωλοί γιατί αν προσθέσουμε παραπάνω υγρό στη βουτυρόκρεμα και την κάνουμε νερουλή, θα είναι δύσκολο μετά να την σφίξουμε, όση άχνη και να προσθέσουμε.
4. Αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για 2′-3′. Σταματάμε το μίξερ, μαζεύουμε με την σπάτουλα τη βουτυρόκρεμα από τα τοιχώματα, το αναδευτήρι και τον πάτο του κάδου και παρατηρούμε..
· αν η βουτυρόκρεμα είναι αρκετά σφιχτή προσθέτουμε 1/2 κ.σ κρέμα γάλακτος τη φορά.
· χτυπάμε και ελέγχουμε ξανά. Χρειάζεται προσοχή και αυξομειώνουμε του υγρό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες:
τους κρύους μήνες χρειάζεται περισσότερο υγρό από ότι τους ζεστούς. Γιατί, αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε είναι μια βουτυρόκρεμα που και θα απλώνεται εύκολα πάνω στο κέικ μας.
5. Το τελικό βήμα είναι και το πιο εύκολο. Αφήνουμε το μίξερ να κάνει τη δουλειά του.
Του επιτρέπουμε να ‘χτυπήσει’ τη βουτυρόκρεμα για 15′ με 20′ στην μέγιστη ταχύτητά του.
Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.