Συνταγές
Μία δροσερή νότα για το καλοκαίρι ή χειμώνα – Jell-O cake χωρίς αυγά στη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marilena Pappa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
• 1 μεγάλο πυρέξ (ή σε στρογγυλό ταψακι)
• 1 πακέτο ζελέ φράουλα (μόνο το 1 φακελακι)
• Κομπόστα ροδάκινο 500γρ κονσέρβα
• 1 1/2 πακετο Μπισκότα Μιράντα ή Πτι μπερ
• 1 1/2 φρεσκο γαλα * δηλαδη 6 κούπες γάλα φρέσκο (250μλ η κουπα)
• 1 κουπα ζάχαρη
• 7 γεμάτες κουταλιές κορν φλαουρ
• 1 κουταλιά βούτυρο
• 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ροδάκινα και βάζουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι σκεπάζουμε με μεμβράνη
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το κορν φλαουρ ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ώσπου λιώσει. βάζουμε σε δυνατή φωτιά κ προσθέτουμε την ζάχαρη + βανίλιας.
Ανακατεύουμε όσπου πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από το μάτι προσθέτουμε το βούτυρο.
Τοποθετούμε σε ταψακι την κρεμα μας και σκεπάζουμε με μεμβράνη να μην κάνει πετσα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Φτιάχνουμε το ζελέ όπως τις οδηγείς στο πακετο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στρώνουμε μία στρώση μπισκότα τοποθετούμε την 1/2 κρέμα, άλλη μία στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.
Τοποθετούμε πιέζοντας τα ροδάκινα μας γύρο γύρο. περιχύνουμε τα ροδάκινα με κουτάλα “Πολύ Σχολαστικά”
Βάζουμε στο ψυγείο ώσπου πήξη το ζελε.
Η Συνταγή είναι από κ. Marilena Pappa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.