Συνταγές
Δροσερή σαλάτα πιαζ.. το τέλειο μεζεδάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά
1/2 Κιλό Φασόλια καλά βρασμένα
Μπόλικο σέλινο
5-6 κλωναράκια Μαϊντανό
Μια πιπεριά κίτρινο σε ρομβους
Αγγουράκι τουρσί
Ντοματινια
1/2 φλ. Λάδι
1 κ. σ. Μηλοξυδο
Μπαλσαμικο συκου
Αλάτι
Για τι γαρνίρισμα:
Μανούρι
Βrie
Άνηθο
Αυγά βραστά
Αγγουράκι τουρσί
Λίγες φετουλες σαλάμι αέρος
Σος αυγού (Heinz)
Φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση :
Αφήνουμε τα φασόλια στο νερό από την προηγούμενη.
Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά χωρίς να σκάσουν ή να λειώσουν.
Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο μπωλ ανάμειξης.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σέλινο, την πιπερι, αγγουράκι τουρσί και τα ντοματινια.
Ανακατεύουμε με προσοχή να μην λιώσουν τα φασόλια.
Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και όσο αλατοπίπερο θέλουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τα φασόλια, προσθέτουμε τώρα και το Μπαλσαμικο.
Σερβίρουμε σε σαλατιέρα πάνω σε Φύλλα μαρουλιού και διακοσμούμε τη σαλάτα μας με τα τυριά, το σαλάμι και τα αυγά.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μία διαφορετική Αγγουροσαλάτα!
Υλικά
2 – 2,5 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
αλάτι
2 αγγούρια μεσαίου μεγέθους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
Λίγο άνηθο
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε τις σαλάτες μας και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι σε ένα δοχείο .
Τοποθετούμε τις ροδέλες αγγουριού σε μία πιατέλα.
Βάζουμε σε σακούλα τη κρέμα γιαουρτιού και κάνουμε ροζέτες πάνω από τις φέτες αγγουριού.
Στολίζουμε με λίγο άνηθο.