Συνταγές
Μπουγάτσα “η τσαλακωτή” – δεν έχει καθόλου αυγά ούτε γάλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
8 φύλλα κρούστας
Λίγο ηλιέλαιο
Για την κρέμα:
4 ποτήρια (νερού) νερό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψηλό
1 1/2 ποτήρι νερού κρυσταλλική η καστανή ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 γεμάτη κ.σ φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουνε με τα υλικά της κρεμάς την κρέμα και στο τέλος σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει.
Σε ένα μικρό ταψάκι πυρίμαχο η πυρέξ αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο. Τοποθετούμε τσαλακωτα 2 φύλλα και λαδώνουμε.
Κάνουνε άλλη μια στρώση. Τώρα ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα. Στρώνουμε με την ίδια διαδικασία τα άλλα 2 φύλλα, λαδώνουμε και στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα και ξαναλαδωνουμε.
Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουνε να κρυώσει καλά, ξεσκέπαστη, και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Μυστικά:
Αν την θέλετε νηστίσιμη βάζετε μαργαρίνη.
Αν την κάνετε με κρυσταλλική ζάχαρη θα έχει ένα ωραίο ξανθό χρώμα η μπουγάτσας σας.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μία απλή συνταγή για μπουγάτσα
Υλικά
1πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
1/2 lt γάλα
1 κρέμα γάλακτος
3 βανίλιες σε σκόνη
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια στρώνουμε αρχικά δύο φύλλα σε ένα ταψί και μετά ξεκινάμε με φορά από τη μια άκρη προς την άλλη, να σουρώνουμε σαν βεντάλιες ένα προς ένα τα φύλλα και κάθε τόσο τα βουτυρώνουμε.
Αφού στρώσουμε όλο το ταψί έτσι, πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε τα φύλλα για 15 λεπτά στο φούρνο.
Παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά. Εν τω μεταξύ βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε τα υλικά φροντίζοντας να πάει παντού το μείγμα.
Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και η μπουγάτσα είναι έτοιμη. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.