Συνταγές
Μήπως το πεθύμησες? Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρεμμυδάκια στιφάδου και χοντρά μακαρόνια..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι ελια στα μαγειρευτά τα κοκκινιστά εγω πρότιμω ελια,
1 ½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
0,5 λίτρο χυμό ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
5-6 κόκκους μπαχάρι,
ελαιόλαδο.
Εκτελεση:
Φτιαχνουμε κανονικα τα μακάρονια μου οπως λενε οι οδηγιες τα αφηνουμε στην ακρη . Ροδίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Μόλις πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα, τα αφαιρουμε από το λάδι και τα αφήνουμε σε αναμονή.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φύλλα της δάφνης και τους κόκκους απ’ το μπαχάρι. Στη συνέχεια, το μοσχαράκι σε μερίδες. Ας είναι και λίγο μικρότερες απ’ όσο σας τις κόβουν συνήθως. Μόλις τσιγαριστεί καλά και απ’ τις δυο πλευρές, σβήνουμε με το ξύδι.
Περιμένουμε να εξατμιστεί και μόλις αρχίσει πάλι να στεγνώνει, σβήνουμε με το κρασί. Τα σκεπάζουμε για πέντε λεπτά.
Το αφήνουμε να ενωθεί καλά πριν ρίξουμε το χυμό της ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Υπάρχει λόγος που τους δίνουμε χρόνο και δεν τα ρίχνουμε όλα μαζί.
Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι μοιάζει σαν οι ίνες του κρέατος να έχουν συγκρατήσει τα καλά από κάθε υγρό υλικό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει. Λίγο μετά ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε τα υγρά.
Αν με ικανοποιούν – δηλαδή δεν μοιάζει να στερεύουν – ρίχνουμε λίγα λίγα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα που είχαμε σε αναμονή. Λέμε λίγα λίγα γιατί κάθε τόσο ανακατεύουμε για να συναντηθούν με το μοσχαράκι μας.
Όταν προστεθούν όλα, παύουμε τα πολλά ανακατέματα γιατί δεν θέλουμε να τα λιώσουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μεσαίο σημείο βρασμού. Βάζουμε πάλι το καπάκι, αφήνοντας μια χαραμάδα ανοιχτή. Κάθε λίγο το κοιτάζουμε για να μη μου κολλήσει κάνοντας κυκλικές κινήσεις στην κατσαρόλα.
Αν τα υγρά του αρχίσουν να λιγοστεύουν και το κρέας παραμένει σκληρό, βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλλά δεν παραλείπουμε να συμπληρώσουμε το αλάτι 5 λεπτά αφού ρίξουμε το νερό
βάζουμε μπόλικα μακαρόνια στο πιάτο μου και μπόλικη σάλτσα και τυρί
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.