Συνταγές
Απίστευτα λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μάφινσ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
* 500γρ. Φαρινα
* 4 κουτ. γλυκού μπέικιν
* 1 κουτ. γλυκού κανέλα
* ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
* λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
* 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με 1 Κ.γ σόδα
* ½ φλιτζάνι νερό
* 200γρ. ζάχαρη καστανή
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
* ξύσμα από 2 πορτοκάλια
* 4 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
* 4 κουτ. σούπας σταφίδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη Κ το ξύσμα .
2. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό , το νερό και τα μυρωδικά .
3. Στο τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλευρι .
4. ανακατεύουμε μέσα και το μίγμα με τις σταφίδες Κ την καρυδόψιχα και μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες των μάφιν.
5. Ψήνουμε τα κεκάκια στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα. Τα ξεφουρνίζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
Η Συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Μάφινς με τον συνδυασμό σοκολάτας και λεμονιού να είναι απίστευτος
Υλικά για 12 μαφινς ή για μια φόρμα 26 εκατοστα
4 αυγά
200 γρ.γάλα
170 γρ.ηλιέλαιό
320 γρ.ζάχαρη
370 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κ.γ αλάτι
100 γρ.τρούφα σοκολάτας
Για την επικαλυψη
200 γρ.λευκή κουβερτουρα
λίγη χρωματιστη τρούφα
Ετέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν 5-8 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το λάδι χτυπωντας για 1 λεπτό.Προσθέτω το ξύσμα και τις βανίλιες.
Εχω κοσκινησει κ ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν κ το αλατι κ το ριχνω μεσα στο μίγμα μαζι με το γαλα.Χτυπάω για αλλα 2 λεπτα.
Ρίχνω κ ανακατευω γρήγορα την τρούφα κ απαλά γιατι οσο μενει στο μιγμα λιώνει και χρωματιζει.
Ντυνω τις υποδοχές μιας φορμας για μαφινς με χαρτινες θηκες κ μοιραζω το μιγμα μου.Ψήνω στους 175 25-30 λεπτά.
Αν βαλετε το μιγμα σε φορμα για κεικ θελει παραπανω ψησιμο.
Οταν κρυωσουν τα καλύπτω με ενα λεπτο στρωμα λιωμενης σοκολατας και τα πασπαλιζω με χρωματιστη τρουφα.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : Οι Λιχουδιές της Σόφης