Συνταγές
Ωραιότατος σοκολατένια κορμός για τις βραδυνές υπογλυκαιμίες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Lena Skouteri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτι μπερ
1 πακέτο βούτυρο
1 πλάκα κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο
μισό σφηνάκι κονιάκ
1 πακέτο γκοφρέτα Αμαρέτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύχρωμη τρούφα και σταγόνες σοκολάτας φράουλας για την διακόσμηση.
Σε κατσαρόλα ζέστανα το βούτυρο, πρόσθεσα την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια έριξα το ζαχαρούχο και το κονιάκ. Ανακάτεψα καλά.
Ετριψα τα μπισκότα μαζί με τι γκοφρέτες και τα έριξα στο λειωμένο μίγμα. Αφού ανακάτεψα καλά να ενσωματωθεί όλο το μίγμα το έριξα πάνω σε λαδόκολλα και το τύλιξα ρολό.
Το άφησα στο ψυγείο για δύο ώρες.
Τέλος έκανα την διακόσμηση με τα υπόλοιπα υλικά.
Τρώγεται παγωμένο και είναι τραγανό.
Η συνταγή είναι από Lena Skouteri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Μάφινς αφράτα που μοσχοβολάνε σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υπέροχα Μαφινς με πολύ ωραία υλικά. Σοκοκόλαση!
ΥΛΙΚΑ
-2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
-1/2 φλυτζάνι κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
-1/2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-μία πρέζα αλάτι
-2 αυγά
-3/4 φλυτζανιού γάλα
-125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή ή και απλή ζάχαρη
-2 βανίλιες
-1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ το κακάο τις βανίλιες και το αλάτι.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Μετά λίγο αλεύρι και λίγο γάλα εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
Βάζουμε το μίγμα σε θήκες για μάφινς, όχι μέχρι τέρμα πάνω, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Ότι πρέπει για παιδάκια που θέλουν να στριφογυρίζουν και να τρώνε και δεν θέλουν να κρατάνε πιάτο.
Η συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.