Γρηγορες Συνταγες
Λύση της ώρας για Αβγά μάτια Σε Στρώμα Από Κιμά
ΥΛΙΚΑ: 3 αβγά ½ φλ. ρύζι Για τον κιμά: 350 γρ. κιμάς 3 κ.σ. βούτυρο 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες 1 φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό 1 πρέζα κύμινο Αλάτι & πιπέρι 2-3 φέτες ξερό μπαγιάτικο, σε κομμάτια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ρύζι: Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το πλένουμε κάτω […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ρύζι: Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ζεστό νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Κιμάς: Σε ένα σαγανάκι ή τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά να καβουρδιστεί πολύ καλά, για 6-7 λεπτά. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις ανακατεύουμε μια δύο φορές ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό (ή το νερό). Ρίχνουμε το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σπάμε τα αβγά, όπως τα μάτια, πάνω από το μείγμα και τα αφήνουμε ν ψηθούν τόσο σφιχτά όσο τα θέλουμε. Σβήνουμε τη φωτιά και απομακρύνουμε το σκεύος.
- Σερβίρισμα: Φρυγανίζουμε το ψωμί στον φούρνο (στις πάνω αντιστάσεις), στους 160ο C , για 3 λεπτά. Στη συνέχεια μπήγουμε τα κομμάτια του ψωμιού γύρω γύρω από τα αβγά και τον κιμά. Τα ψωμιά θα βραχούν από τη σάλτσα και θα νοστιμίσουν. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.