Συνταγές
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ ΤΟΎΡΤΑ( Red rose)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
4 φυλτζανακια ζάχαρη
4 φυλτζανακια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 φυλτζανακι νερό
1 βανίλια
1 μπεκιν παουντερ
1 κρέμα γάλακτος φυτική (500 ml)
Και χρώμα ζαχαροπλαστικης
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε καλά.
Όσο συνεχίζουμε, προσθέτουμε λίγη – λίγη την ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε το νερό με το αλεύρι, τι βανίλια, το μπεκιν σταδιακά και εναλλάξ, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Έπειτα βάζουμε χρώμα ζαχαροπλαστικης (ότι χρώμα προτιμάτε εσείς) και ξαναχτυπά με για λίγο,βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα (η ταψάκι) απλώνουμε τη ζύμη στο σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο, για περίπου 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο.
Όταν φουσκώσει, βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και ξεφορμαρουμε με προσοχή, αφήνοντας να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να πήξει καλά.
Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τη βάση οριζοντίως σε τρία κομμάτια – δίσκους.
Βάζουμε το πρώτο σαν βάση της τούρτας και το βρεχουμε με σιρόπι αρεσκείας μάς (από γλυκό κουταλιού) σκεπάζουμε με την χτυπημενη κρέμα γάλακτος, απλώνοντας την καλά με την σπάτουλα.
Τοποθετούμε έπειτα την δεύτερη βάση, την βρεχουμε επίσης και απλώνουμε ξανά κρέμα.
Τέλος, σκεπάζουμε με την τρίτη βάση, βρεχουμε ξανά και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (εφόσον έχουμε κράτηση λίγο για την διακόσμηση με χρώμα) και καλύπτουμε όλοι την επιφάνεια τής τούρτας.
Την στολιζουμε με ότι θέλουμε αναλόγως την περίσταση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”