Συνταγές
Ωραιότατο σπιτικό ψωμί γάστρας. Μούρλια ζεστό ζεστό – ένα όνειρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκανα την ζύμη από το βράδυ και την τοποθέτησα στο ψυγείο.
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι δυνατό, λευκό για ψωμί, 2 φακελάκια μαγιά, λίγο αλάτι, 700 γραμ. νερό χλιαρό, 4 κουτ. ελαιόλαδο.
Τα ζυμώνω ελαφρά να ενσωματωθούν και το τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένο, και την άλλη ημέρα το πρωί το ζυμώνω ελαφρά.
Το αφήνουμε για 20-25 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.
Το χαράζουμε, το τοποθετούμε στην γάστρα που έχουμε προθέρμανη στο φούρνο πολύ καλά.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά και χωρίς καπάκι άλλα 20 λεπτά να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Λουλουδένιο ψωμί με μερέντα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “zafeiropoulou aspasia”
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αλεύρι
-2 αυγά
-1/3 φλ. ζάχαρη
-80 γρ. βούτυρο
-7 γρ ξηρή μαγιά
-3/4 φλ. γάλα
-1 κτγ. αλάτι
-μερέντα για τη γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τη ζύμη και αφήνω να φουσκώσει 1 ώρα. Κόβουμε σε 4 μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό δίσκο.
Σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τον ένα δίσκο ζύμης και αλείφουμε με μερέντα.
Σκεπάζουμε με δεύτερο δίσκο και ξανά αλείφουμε με μερέντα, σκεπάζουμε με τρίτο δίσκο και ξανά μερέντα και τελειώνουμε σκεπάζοντας με τον 4ο δίσκο ζύμης.
Βάζουμε στο κέντρο ένα φλιτζάνι για να κρατήσουμε ακέραιο το κέντρο και χαράζουμε- κόβουμε στα 4 τη ζύμη μου.
Το κάθε κομμάτι ξανά στα 4.
Στρίβουμε τη κάθε λωρίδα για να κάνουμε το σχήμα του λουλουδιού.
Αφαιρούμε το φλιτζάνι και αφήνουμε άλλη μία ώρα να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 30 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “zafeiropoulou aspasia – Συνταγές απλές και εύκολες για όλους”