Συνταγές
Λουλουδένια μπισκότα και πεντανόστιμα τσουρεκάκια με σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπισκοτα :
250 γρ βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου
1 κουπα ζαχαρη αχνη
1 αυγο
1 καψουλα βανιλιας
Ξυσμα πορτοκαλιου
4 κ.σ.κορν φλαουερ
500 γρ αλευρι γ.ο.χ.
1 φακ.μπεικην
Για το καφε μειγμα :1 κ.σ.κακαο +λιγο κανελα
Χτυπαμε το βουτηρο μαζι με την αχνη να αφρατεψουν καλα και μετα βαζουμε τα υπολοιπα υλικα .Χωριζουμε την ζυμη στα δυο προσθετοντας στην μια το κακαο και την κανελα .
Για τα λουλουδια κανουμε 6 μικρα μπιλακια καφε και 1 λευκο η το αντιστροφο τα βαζουμε το ενα διπλα στο αλλο τα παταμε λιγο αυτα στο ψησιμο ενωνονται .
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 15 με 20 λεπτα.
Για τα ευκολα τσουρεκακια:
4 αυγα
1 κουπα χλιαρο γαλα
1 φακ.ξερη μαγια
1/2 κουπα λιωμενο βιταμ
1 κουπα ζαχαρη
1 καψουλα βανιλιας
Λιγο κακουλε-μαχλεπι
Ξυσμα και χυμο απο 1 πορτοκαλι.1 κιλο αλευρι γ.ο.χ
Στο χλιαρο γαλα διαλυουμε την μαγια.
Χτυπαμε καλα τα αυγα την ζαχαρη και το βιταμ .Ριχνουμε μεσα το γαλα με την μαγια ανακατευουμε και τα υολοιπα υλικα τελος το αλευρι σταδιακα .
Αφηνουμε να φουσκωσει μετα ανηγουμε σε φυλλο ριχνουμε μεσα σταγονες σοκολατας και τυλιγουμε .
Αλοιφουμε απο επανω με κροκο ενος αυγου και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.