Συνταγές
Λουκούμι έγινε το λουκούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
650γρ νερό + οσο νερο παρει να γινει χυλος ο νισεστες (το νερο παγωμενο)
650γρ ζάχαρη
Μισό λεμόνι τον χυμό
150γρ νισεστέ
10γρ ζελατίνη η (1κσ αγαρ αγαρ για οσους νηστευουν) η ενα κουταλακι κρεμοριο
200γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
500γρ Άχνη ζάχαρη
χρωμα ζαχαροπλαστικης 4-5 σταγονες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσει μόλις αρχίσει ο βρασμό ρίχνουμε το λεμόνι.
Αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά να βράσει (αλλάζει το χρωμα της) ενώ εμείς έχουμε βάλει σε ένα μπωλ με νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
Ετοιμαζουμε τον νισεστε διαλυοντας τον με το νερακι και φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό. Μετα τα δεκα λεπτά (αν βαλετε κρεμοριο το ριχνετε στο σιροπι πρακαμπωντας το κομματι της ζελατινης) και βάζουμε τον νισεστε χαμηλώνουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε τουλάχιστον για 20 -25 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τις ζελατίνες την μαρμελάδα η το αιθέριο άρωμα και το χρωμα που θέλουμε ανακατεύουμε για αλλά 1-2 λεπτά.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα έχουμε κάνει ένα πέπλο με νισεστέ αποσύρουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί στρώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω πολύ νισεστέ να σκεπάσει το μείγμα.
Αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσει το μείγμα ώστε να μην βγάζει υγρασία.
Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε ένα ξύλο και αφού καθαρίσουμε το μείγμα από το νισεστέ το ακουμπάμε επάνω στην ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με άχνη ώστε να θωρακιστούν και να μην βγάζουν υγρασία.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.