Συνταγές
Λουκουμάδες παραλίας αφράτοι και υπέροχοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”
Καλό είναι να καταναλωθούν την πρώτη μέρα αλλά τρώγονται καλά κλεισμένα σε τάπερ και την επόμενη.
Υλικά
50 γρ νωπή μαγιά η 2 φακελάκια ξηρή
1/2 κούπα χλιαρό νερό
3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε την ζύμη μας, χωρίζουμε σε ίσα κομμάτια και πλάθουμε κορδόνια που τα ενώνουμε βάζοντας λίγο νερό στις άκρες για να κολλήσουν.
Αφού φουσκώσουν αρκετά τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο, προσοχή γιατί δεν θέλουν πολύ, παίρνουν πολύ εύκολα χρώμα.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι και όσο είναι χλιαρά ακόμα τα βουτάμε μέσα στην ζάχαρη να πάει παντού.
Μπορούμε επίσης να τους βάλουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, τους περνάμε με λιωμένο βούτυρο και τους περνάμε μετά στην ζάχαρη και αν είναι στρόγγυλοι με μία σύριγγα τους γεμίζουμε με μαρμελάδα.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”