Συνταγές
Αφράτα και νόστιμα ντόνατς με κακάο! Κοπιάστε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
470 γρ. αλεύρι γοχ.
40 γρ. κακάο άγλυκο
1 & 1/2 (ενάμιση) φακελάκι ξηρή μαγιά, (12-14 γρ. )
60 γρ. ζάχαρη
240 γρ. χλιαρό νερό
140 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε μαγιά, νερό, ζάχαρη και 2 κουταλιές από το αλεύρι για να ενεργοποιηθεί η μαγιά γιά 20 λεπτά.
Προσθέτουμε στο μείγμα μαγιάς όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
Ξεκουράζουμε την ζύμη 15 λεπτά.
Ανοίγουμε φύλλο 2 εκατοστά πάχος και κόβουμε τα ντόνατς με κουπάτ.
Αφήνουμε ακόμα 10-15 λεπτά να φουσκώσουν λίγο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε κατσαρολάκι, σε αρκετό σπορέλαιο, μόνο από 1 λεπτό την κάθε πλευρά.
Μόλις κρυώσουν τα αλείφουμε με νουτέλα και τα βουτάμε σε μπωλ με τρούφα σοκολάτας.
Έτοιμα και λαχταριστά.
Η συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Λουκουμάδες με ζάχαρη.. άμα ξεκινήσεις δεν θα έχεις σταματημό!
Η συνταγή είναι από κ. Stratoula Andreadi – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερό
1 φακελάκι μαγιά
3 με 4 κουταλιές ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
1/2 φλ. βιτάμ λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπωλ τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο.
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι.
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι, ίσως και όχι.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Αφήνουμε να φουσκώσει και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες, αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν γύρω στο μισάωρο.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τους ζαχαρώνουμε αμέσως, ζεστούς για να κολλήσει η ζάχαρη.
Η συνταγή είναι από κ. Stratoula Andreadi – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.