Συνταγές
Λουκανικοπιτάκια σε stick – Πεντανόστιμα και εντυπωσιακά “σουβλάκια”
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Anastasia Psychalopoulou – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ …ΤΗ ΘΑ ΦΑΜΕ…”
Υλικά:
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα+3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
10-12 λουκάνικα μεσαία Φρανκφούρτης
2 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
1 πρέζα μαγειρική σόδα
1 αυγό
Σουσάμι
Καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, την μαγιά και την 1 κ.σ ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να αφρίσει η μαγιά
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο,το σταρένιο αλεύρι,την σόδα,το αλάτι και την πάπρικα
Όταν η μαγιά αφρίσει προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ελαιόλαδο και λίγο λίγο ανακατεύοντας το μείγμα με τα αλεύρια
Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο,σε ζεστό μέρος,για 45 λεπτά περίπου
Κόβουμε τα λουκανικάκια και τα ξυλάκια στην μέση και πέρναμε ένα ένα ξυλάκια σε κάθε λουκανικο
Παίρνουμε μικρά κομματάκια απο την ζύμη τα πλάθουμε σε μακριά κορδόνια και τυλίγουμε το κορδόνι γύρω απο το λουκάνικο
Αλείφουμε με αυγό,πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί αφου πρώτα το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι της κ. Anastasia Psychalopoulou – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ …ΤΗ ΘΑ ΦΑΜΕ…”