Συνταγές
Χειροποίητο λικέρ αμπαρόριζα εύκολο και γρήγορο για όλες τις περιπτώσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 λίτρο κρασί κόκκινο η ότι άλλο προτιμάτε σε χρώμα 1 κιλό ζάχαρη ,30 φύλλα αμπαροριζα μεγάλα ,3 ξυλάκια κανέλα ,6 καρφακια γαρύφαλλο ,και 1 αστεροειδή γλυκάνισο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για 25′-30′ το κλείνουμε
αφήνουμε όλη νύχτα να βγάλει τα αρώματα του το πρωί σουρώνουμε
το βάζουμε στο μπουκάλι πίνετε ευχάριστα με 2 παγάκια
*Μπορεί να γίνει και με ρετσίνα.
**διατηρούμε εκτός ψυγείου
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Λικέρ Μέντας
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 kg ζάχαρη
800 ml νερο
1 lt τσικουδιά
4 χούφτες φύλλα μέντας
2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο ( προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς Προσθέτουμε τη τσικουδιά και την μέντα και αφήνουμε για 2 εβδομάδες σε δροσερό μέρος.
Μετά στραγγίζουμε καλά τα φυλλαράκια μας να βγάλουν όλο τους το άρωμα και με ένα τουλπάνι ή μια λεπτή σήτα φιλτράρουμε πολύ καλά το υγρό μας.
Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι το αφήνουμε για 5 λεπτά. Το βγάζουμε από την φωτιά και Αφήνουμε να κρυώσει. το προσθέτουμε στο βάζο.
Ρίχνουμε αν θέλουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής ξανακλείνουμε το βάζο μας και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 1-1,5 μήνα….
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.