Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό – Βυζαντινός μελίπηκτος χαλβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
120 γρ βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ασπρισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα!
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού!
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού!
1/2 κούπα καβουρδισμένα κοπανισμένα αμύγδαλα για την διακόσμηση..!!
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1,1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/4 κούπας ανθόνερο
λίγο λεμόνι
Σιρόπι
Βράσιμο όλα μαζί για 10 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ στην συνέχεια τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν καλά !!10 λεπτά.
Προσθέστε το σιμιγδάλι το μπέικιν τα αμύγδαλα τον χυμό το ξύσμα..Πάρτε ένα τσέρκι η ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο 16 cm βουτυρώστε και καλύψτε με λαδόκολλα.
Βάλτε το μείγμα μέσα και ψήστε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί μέσα
Σιροπιάστε και σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι η και σκέτο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για λευκό χαλβά – σκέτη λιχουδιά.
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kapodistria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
ΥΛΙΚΑ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
4 κούπες ζεστό νερό,
1 κούπα γεμάτη σιμιγδάλι χοντρό,
1 κούπα ζάχαρη,
μισή κούπα καρύδα,
μισή κούπα σταφίδες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα τέσσερα πρώτα υλικά σε κατσαρόλα να βράσουν.
Προσθέτω τα δύο επόμενα μέχρι να κοχλάσει.
Προσοχή γιατί πιτσιλάει!
Αποσύρω απο τη φωτιά κ αφήνω να κρυώσει ελαφρά ..
Λίγο λαδάκι στη φόρμα και φορμάρω..
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kapodistria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”