Συνταγές
Λεπτό και τραγανό ΛΑΧΜ ΑΤΖΟΥΝ. Μία “πίτσα” εξ ανατολάς με κιμά, μπαχαρικά και αρωματικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” .
ΥΛΙΚΑ :
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κιλό αλεύρι,
2 φλυτζανια γάλα,
3 κουταλιές σπορέλαιο,
2 αυγά,
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1/2 κιλό κιμά,
3 ντομάτες ψιλοκομμένες,
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα,
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί,
1/2 φλυτζανι ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι πελτε,
1 κουταλάκι μπουκοβο,
1/2 κουταλάκι ζάχαρη,
αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τα αυγά, το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Τη σκεπαζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε για 1 ώρα.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια έως ότου χρυσισουν. Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε μέχρι να ασπρισει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλυτζανι νερό, το μπουκοβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15′ φροντίζοντας να μη λιώσουν τα κρεμμύδια και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προθερμαινουμε με το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αλευρωμενη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, πάχους περίπου 3 χιλιοστών.
Το στρώνουμε σε ένα ταψί αλειμμενο με λάδι, απλώνουμε από πάνω το μείγμα του κιμά και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15′ έως ότου ροδίσει η πίτα. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε γαρνιροντας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” .