Γλυκα
Λεμονόπιτα τριών στρώσεων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κρέμα στιγμής λεμόνι
2 φλ. κρύο γάλα
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι
220 γρ. σαντιγί έτοιμη τύπου μορφάτ
250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Θρυμματίζετε στο μπλέντερ το μπισκότο. Μόλις φτάσει στην υφή της πούδρας προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο κι αναδεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί , για 2 λεπτά.
Έπειτα στρώνετε το μπισκότο σε μια φόρμα 20 εκ. κι αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
Χτυπάτε την κρέμα στιγμής, το γάλα και τον χυμό στο μίξερ για 2 λεπτά ( Η κρέμα θα βγει σφιχτή). Απλώνετε 1-1½ φλ κρέμα και την απλώνετε στην βάση μπισκότου σας.
Στην υπόλοιπη κρέμα ενσωματώνετε την μισή σαντιγί με απαλές κινήσεις κι έπειτα απλώνετε πάνω από το μείγμα κρέμας λεμονιού. Τέλος, απλώνετε την σαντιγί που περίσσεψε.
Αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
Με έμπνευση από Kraft