Συνταγές
Νοστιμότατο κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σωτάρω 1 κρεμμύδι ξερό, 1 φρέσκο, 3 σκελίδες σκόρδο (όλα ψιλοκομμένα).
Στην συνέχεια βάζω το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και συνεχίζω το σωτάρισμα.
Σβήνω με ροζέ κρασί.
Στην συνέχεια ρίχνω αλάτι, πιπέρι, 3 κόκκους μπαχάρι, ένα φύλλο δάφνης, ένα ξυλάκι κανέλα, λίγη πάπρικα γλυκειά, λίγο μπούκοβο, στην μύτη του κουταλιού ζάχαρη, 6 ντοματίνια κομμένα, 1 κτσ. πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, σάλτσα ντομάτας και λίγο νεράκι.
10 λεπτά πριν το βγάλω, ρίχνω -αφού πρώτα το έχω διαλύσει σε λίγο ζουμί από το κοτόπουλο-, 1 κτσ. κορν φλάουρ.
Ανακατεύω απαλά.
Φτιάχνω το πιλάφι μου και σερβίρω.
Η συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Λεμονάτο Κοτόπουλο στο Γκρίλ!
ΥΛΙΚΑ
-6 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
-ελαιόλαδο
-μαϊντανός για το σερβίρισμα
Για τη μαρινάδα
-1/3 κούπας χυμός λεμονιού
-¼ κούπας ελαιόλαδο
-3 κτγ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2 κτγ. ρίγανη
-1 ½ κτγ. κόλιανδρο
-1 ½ κτγ. κύμινο
-¾ κτγ. μοσχοκάρυδο
-αλάτι
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το επαλείφουμε καλά με τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Το τοποθετούμε σε μπολ με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας μας. Φροντίζουμε να καλύπτεται καλά το κοτόπουλο από τη μαρινάδα μας.
Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για όσο χρόνο περισσότερο μπορούμε.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο οριζόντια στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε πιο λεπτές φέτες. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γκριλιέρα με λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές για περίπου 7 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.