Συνταγές
Σιροπιαστό ραβανί με γεύση μοναδική – το καλύτερο γλυκό ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Zoi Athanasiadou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 6 αυγά με μια κούπα ζάχαρη να πηξουν καλά, (10 λεπτά περίπου).
Καθώς χτυπιούνται ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας γάλα.
Σε μπολ ανακατεύουμε 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 βανίλια και ελάχιστο αλάτι.
Τα ρίχνουμε σιγά- σιγά χτυπώντας με το μίξερ μέσα στα αυγά με την ζάχαρη.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ., αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μέχρι να ψηθεί το ραβανί.
2 και 1/2 κούπες νερό και 2 και 1/2 κούπες ζάχαρη, 4 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο, 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
Το βράζουμε μόνο 5 λεπτά.
Πριν κρυώσει τελείως το ραβανί, σιροπιάζουμε κουταλιά- κουταλιά.
Η Συνταγή είναι από Zoi Athanasiadou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Λαχταριστό ραβανί.. γίνεται όνειρο.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Maxi Stoypa – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Εύκολη συνταγήκαι πολύ αφράτο γλυκό
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 βανίλια
4 κτσ. γάλα
2 κτγ. μπέικιν
ξύσμα 1 λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙ
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κτσ. φρέσκο βούτυρο
φλούδα και χυμό 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι μας. Είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει γιατί θα πέσει κρύο σιρόπι σε ζεστό γλυκό. Βράζουμε τα υλικά μας για 7 λεπτά.
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια ωραία αφράτη κρέμα.
Προχωράμε με το ξύσμα, την βανίλια, και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Σόφης Τσιώπου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”