Συνταγές
Ρεβανί – ένα θαυμάσιο αφράτο γλυκάκι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια μπεικιν
1 βανιλια
Ξυσμα απο 1 λεμόνι
1 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό(500 γρ.)
Σιρόπι
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
Φλούδα και χυμό απο 1 λεμόνι
1 κ.σ.βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησα στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν για 5 λεπτα. Χαμηλωνουμε την ταχυτητα και προσθεσουμε το λαδι, το γαλα συνεχιζοντας το χτυπημα, την βανιλια το ξυσμα
τελος το σιμιγδαλι με το μπεικιν.Το αδειασουμε σε 32 ταψι βουτυρωμενο και το ψηνουμε στους 170 αντιστασεις για 40 λεπτα.
Εβρασα για 5 λεπτα το σιροπι,εριξα το βουτυρο στο τελος και το εσβησα
Χαραζουμε το γλυκο και σιροπιασα με ζεστο σιροπι,χλιαρο γλυκο
Έγινε ενα γρήγορο,νοστιμο και αφράτο ρεβανί
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Eleni Repouskou.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για λαχταριστό λαδοραβανί χωρίς σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
[για μικρή δόση 20 κομμάτια]
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1-1,5 ποτήρι)
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
σουσάμι, αμύγδαλα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα και το καβουρντίζουμε μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πάρουμε το χρώμα που επιθυμουμε
Ρίχνουμε το νερό και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε – προσοχή γιατί πιτσιλάει
Ρίχνουμε και το αλεύρι σε δόσεις μέχρι το μείγμα μου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζεύεται σε μπάλα (να μην απλώνει) σαν τον χαλβά
Βάζουμε σε πυρέξ (ή ταψί ) – 33*21 χρησιμοποίηουμε, ισιώνουμε την επιφάνεια και κόβουμε σε ρόμβους το γλυκό μου
Ρίχνουμε σουσάμι ή βάζουμε αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 190C μέχρι να ροδίσει
Σέρβιρουμε με ζάχαρη από πάνω.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”