Συνταγές
Σπανακοτυρόπιτα – , όμορφα ψημένη με ωραίο τραγανό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
600 γρ.αλευρι ΜΑΝΑ στην κίτρινη συσκευασία ένα σφηνάκι ελαιόλαδο 1 κ.σ.ξυδι 1 κ.γ.αλατι 350 ml νερό ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα για να γίνει μια ζύμη εύπλαστ
αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και κόβω την ζύμη σε 10 μπαλάκια ανοίγω φύλο με νισεστε🌼Γέμιση σωταρω σε ελαιόλαδο φρέσκα κρεμμυδάκια και ένα ξερό κρεμμύδι
βάζω το σπανάκι και ένα πράσο κομμένο ανιθο αλατοπίπερο και μόλις κρυώσει η γέμιση βάζω 400 γρ. φέτα ,5 φύλλα πάνω 5 κάτω χαράζω την πίτα βάζω ελαιόλαδο ραντίζω με λίγο νεράκι και ψήνω 40-50 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Λαχταριστό και εύκολο Σουφλέ με καπνιστό τυρί και σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
- 60γρ. ελαιόλαδο
- 100γρ. αλεύρι
- 500ml γάλα
- 80γρ. σπανάκι
- 200γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
- 200γρ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
- 100γρ. καπνιστή γαλοπούλα
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 5 κρόκοι αυγών
- 7 ασπράδια αυγών
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, έτσι ώστε να γίνει μία ωραία μαρέγκα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, έτσι ώστε να γίνει μία ωραία μπεσαμέλ.
Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, προσθέτουμε τους κρόκους και το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο μείγμα μας, προσθέτουμε το καπνιστό τυρί, τη γραβιέρα, τη γαλοπούλα (την έχουμε κόψει σε κομματάκια) και τη πιπεριά φλωρίνης. Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα, και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε 4 κουπάκια για σουφλε και ένα μεγάλο, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.