Συνταγές
Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο σε ατομικά ρολάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
700γρ ζάχαρη
500γρ νερό
Φλούδα από ένα λεμόνι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 πρεζα κανέλα
2 στικ βανίλια
1κς μέλι
Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά από την στιγμή που πάρει βράση και στο τέλος ρίχνουμε βανίλια και μέλι
Κρέμα
4 αυγά
1 λίτρο γάλα
2 στικ βανίλια
Ξυσμα από ένα λεμόνι
180γρ σιμιγδάλι
280γρ ζάχαρη
130 γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 800μλ γάλα με την μισή ζάχαρη και το ζεστάνουμε
Βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη και την χτυπάμε μόλις αφρατέψει ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και σιμιγδάλι
Περνούμε από την κατσαρόλα λίγο γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ , στη συνέχεια ξανά ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει
Σκεπάζουμε με ζελατίνα και αφήνουμε να κρυώσει έξω
1 πακέτο φύλλα κρούστας 350γρ περίπου βούτυρο λιωμένο
1 φύλλο κρούστας το διπλώνουμε στη μέση ραντίζονται ελάχιστο βούτυρο
Το κόβουμε στα τρεια , βάζουμε μια κουτάλια κρέμα και τυλίγουνε πακετάκι
Βάζουμε τα ρολακια σε βουτυρωμένο ταψί και τα βουτυρώνουμε πολύ καλά! 160 βαθμούς για πενήντα λεπτά περίπου ! Στη διάρκεια του ψησίματος ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό τα ρολά
Η Συνταγή είναι από κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.